All träning inställd

Folkhälsomyndigheten har tillsammans med Smittskydd Västra Götaland beslutat att skärpa råden i Västra Götaland för att minska spridningen av covid-19. De skärpta råden gäller till 19 november 2020 men kan förlängas.

Så som råden är utformade ser styrelsen för Juniordykarna inga möjligheter att bedriva verksamhet så länge som råden gäller. Styrelsen uppmanar alla medlemmar att följa myndigheternas rekommendationer och därmed inte träna på våra träningstider.

Råden säger bland annat följande som direkt påverkar vår verksamhet:

• Var och en bör avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.

• Var och en bör avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

JD ser inga möjligheter för våra instruktörer att instruera under rådande omständigheter och därför erbjuder vi inte heller barn- och ungdomsträning även om den åldersgruppen är undantagen myndigheternas råd.

Mer information: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/oktober/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-stockholms-lan-vastra-gotalands-lan-och-ostergotlands-lan/