Djuptävling i Göteborgs skärgård

JDs-lastbilIgår den 13 juni genomförde Juniordykarna sin första internationella djuptävling. Vi gjorde det som ett genrep inför SM i djup 30/7-1/8 i Gullmarn. Vi var några tappra domare, läkare, båtförare och atleter som tog oss ut till Hönö Klåva där Dora har sin hemmahamn. Vi fyllde Juniordykarnas lastbil till bristningsgränsen med rigg, motviktssystem och lina. Riggen monterades på Dora av Stig och Valdemar med dyklinan akterut. Stig och Christian från Öckerödorarna var båtförare, Vitus var tävlingsläkare, Sofia, Piero och Anders dömde, Sofia och Piero säkrade när de inte dömde, Max filmade, Peter HC, Peter J, Linda och Mati tävlade och Ian och Vincent såg till att allt flöt på som det skulle.

BottenplattaVi tog oss ut till In-Vinga och hittade 50 meters djup och bestämde oss för att ankra upp vid ca 40 meter. Det gav oss ett maxdjup på 38 meter – fullt tillräckligt för vår djupaste annonsering Matis 30 meter. Efter att organisationen sänkt ned bottenplattan med ficklampa och bottenkamera så hade vi regelgenomgång med domarna och sedan 1 timmes förberedelser innan tävlingen startade vilket betyder avslappning och lite lungstretching. Först ut var Peter HC, sedan följde Peter J, Linda och Mati. Vi fick två vita kort Linda på 26 meter och Mati på 30 meter, Peter J fick gult kort och Peter HC rött. Nu är den centrala delen av tävlingsorganisationen testad under skarpa förhållanden och allt fungerade som det skulle. Nu återstår förberedelser inför sommarens SM och vi hoppas att så många som möjligt anmäler sig till årets DjupSM. Anmälningsinformation kommer snart på Juniordykarnas hemsida och på facebook.

Tack alla för en fin dag och en väl genomförd tävling.

Rigg-Piero-tagg
Här ser vi domare Sofia kontrollera vår starter Piero efter hans dyk till 38 meter under översyn av Max från Doras akter.
Mati-turn
Mati vänder på 30 meter.
Linda-turn
Linda vänder på 26 meter.
Ytbilder-2
Stilstudier på våra atleter från domarkameran.
Vincent-sover
Vincent kontrollerar övernattningsmöjligheterna på Dora och ger dem godkänt.
11057639_952831264769127_6608380320464722679_n
Dora på väg in till Vinga efter fullbordad tävling.