Lag VM i Kalamata

Idag är sista tävlingsdagen av årets Lag VM och SSDF har skickat ett damlandslag helt och hållet från Juniordykarna. Sofia Tapani, Linda Stenman och Klara Hansson är just nu nere i Kalamata och förbereder sig inför den sista grenen, DYN.

Lag VM är lite annorlunda gentemot övrig tävling i fridykning. Laget tävlar enskilt i tre olika grenar, men poängen räknas ihop tillsammans. Detta innebär att man måste satsa på säkra dyk där alla dyker så djupt eller långt de kan, utan att riskera ett rött kort. Man gör så för att om en person skulle misslyckas med sitt dyk drar detta ner den gemensamma poängen med nästan en tredjedel, vilket man vill undvika.

Tidigare i veckan har Sofia, Linda och Klara tävlat i STA och CWT. CWT innebär att man dyker djupt i havet och här levererade landslaget otroligt bra resultat men tre djupa och vita kort. Linda dök 40 m, Klara 54 m och Sofia 65 m. I den statiska grenen gick Linda in med feber men klarade trotts det stabila 3 minuter och 37 sekunder. Klara klarade ett riktigt bra dyk på 5,03 och också Sofia höll otroliga  5, 34.

Juniordykarnas tjejer har med dessa fina resultat placerat sig på en sjätte plats inför den sista grenen DYN, där man simmar så långt man kan med fenor, i en pool. Juniordykarna önskar laget en riktigt fin dykdag och ett stort lycka till i tävlingarna!

Vill man följa tävlingen uppdateras Lag VMs facebooksida hela tiden med resultat.  https://www.facebook.com/events/256101041450496/?active_tab=posts

För mer bilder och filmer från tävlingen ska ni klicka er in på AIDAs Facebook:
https://www.facebook.com/groups/aida.freediving/?fref=ts

Tidigare i månaden skrev GP en fin artikel om landslaget som vi rekommenderar er alla att läsa: http://www.gp.se/sport/göteborgska-damlandslaget-redo-för-vm-1.3772872

14393419_10154621898424189_1401262697_o.jpg
Linda, Sofia och Klara i Kalamata. Foto av Daan Verhoeven