Välkommen till Juniordykarnas teoriutbildning!

Den 24 och 25 maj håller Juniordykarna en teoriutbildning, den är öppen för alla medlemmar som vill lära sig mer om hur människokroppen fungerar under vatten, om säkerhet, träningstekniker, kommunikation, ledarskap och organisering av träning och utomhusdyk. Det är två intensiva dagar där vi blandar föreläsningar, gruppsamtal och paneldiskussioner. I första hand har medlemmar som inte gått våra instruktörsutbildningar förtur och i andra hand de medlemmar som gått en (1) utbildning tidigare. Tränande medlemmar i Juniordykarna blir fridykarinstruktörer efter fullgjord kurs och deltagande i grupp som hjälpinstruktör. För medlemmar i andra klubbar så krävs att man följer några träningar hos oss och att man leder ett antal träningsgrupper.

Det blir en intensiv och förhoppningsvis rolig och givande kurshelg. Många personer i olika åldrar, med olika bakgrund kommer att utbildas samtidigt. Det kommer att hållas en hel del föreläsningar, men också finnas tid att ställa frågor och prata om fridykning i mindre grupper. Under kursen kommer du att lära dig en hel del om fridykning och säkerhet. Vi kommer att prata om att hjälpa andra fridykare att utvecklas och hur man planerar och håller träning. Under bassängpasset kommer alla att få träna på att säkra belastande dyk i bassäng och även själv göra ett belastande dyk.

Ålder från 14 år och uppåt.

Anmälan sker till mig per mail peter.johnsen@telia.com (gärna med vändande post).

Tider för kursen

Lördag kl 10-17

Söndag kl 10-20, vi har bassängpass på Lundbybadet mellan kl 17 och 19. Efter bassängpasset har vi en kort sammanfattning och utvärdering.

Lokal

Vi kommer att hålla till på Lundbybadet.

Förberedelser inför kursen

Alla kursdeltagare ska ha läst igenom:

Texten under ”Säkerhet” som ligger på:
https://www.juniordykarna.se/sakerhet.html, ska läsas grundligt!

Texterna om ”Avancerad fridykning i pool” och ”Avancerad fridykning i hav”. Båda texterna finns som pdf-filer och skickas till de som anmäler sig. Under kursen kommer innehållet behandlas grundligt (dvs du förväntas inte kunna allt innan kursen, men ska ha viss koll på innehållet när du kommer till kursen).
Mat

Juniordykarna bjuder på enkla luncher och mellanmål. Meddela Tina på tina.nahkuri@gmail.com om du har önskemål om specialkost!

Välkomna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *