VM i Finland

Glad Midsommar alla Juniordykare!

Imorgon går VM i poolfridykning av stapeln i Finska Åbo och just nu åker fem Juniordykare upp mot mästerskapen för att representera Sverige i tävlingarna. Från Juniordykarna är Sofia Tapani, Valdemar Karlsson, Nils Manne och Gabriel Manne stolta landslagsatleter och Peter Johnsen ska agera säkerhetsfridykare under tävlingarna. Utöver Juniordykare så består landslaget också av Ulf Lindberg och Thomas Johnsson, båda från Stockholm Apnea.

Själva tävlandet drar igång under måndagen den 27 juni med STA – stillaliggande andhållning på tid. Dagen efter är det dags för DNF – längdsimning utan fena, och på onsdagen tävlas det i DYN – längdsimning med fena. I dessa tävlingarna deltar alla atleter och tävlar om platser i finalerna den 1a, 2a och 3e juli. Förhoppningsvis kniper vi några platser även där.

Vi ska försöka hålla er uppdaterade om tävlingarna här på hemsidan så gott vi kan. Tävlingarna kommer sändas live från Aida Finlands hemsida och Aidas Facebookflöde kommer troligtvis uppdateras frekvent med info om tävlingarna. Även Juniordykarnas Facebook och våra olika facebookforum kommer troligtvis gå varma. Mer info om detta kommer när det är dags. Är du intresserad av att läsa mer om tävlingarna finns all info här.

Om du är nyfiken på hur tävlingsfridykning går till så gjorde SVT ett riktigt fint reportage om Sofia Tapani inför SM i år. Detta hittar ni här.

Nu önskar vi Juniordykarnas atleter ett stort lycka till under VM och alla ni andra önskar vi en glad midsommar!

image
Juniordykarnas representanter påväg till Finland.